Печенье-трубочки с курагой не содержит яиц и молочных продуктов и подходит в пост. Тесто для этого печенья готовится на газированной минеральной воде.

Состав:
Курага — 350 г.
Минеральная вода сильногазированная — 1/2 стакана.
Рафинированное растительное масло — 1/2 стакана.
Мука — 300-350 г.
Сахар — 1/3 стакана.

Курагу промыть и замочить в кипятке на 10-20 минут,чтобы она размягчилась. Затем прокрутить курагу в блендере или мясорубке.

Для теста на печенье смешать минералку с растительным маслом, всыпать сахар, перемешать. Добавить муку, вымешать тугое тесто. Получившееся тесто разделить на 4 части, каждую часть сформировать в виде шарика и раскатать в круглые лепёшки толщиной около 0,5 см.

Каждый круг нарезать на 8 секторов.

На широкую часть каждого сектора выложить курагу тонким слоем. Закатать трубочки.

Выпекать постное печенье с курагой в разогретой до 180-200 градусов духовке 20-30 минут. При подаче на стол посыпать сахарной пудрой.

Маффины с ягодами и кокосовой стружкой. Кисленькие ягоды смородины, нежное сладкое тесто и хрустящая кокосовая посыпка… Ну очень вкусно!

Ингредиенты:

  • Смородина или другие ягоды с кислинкой — 100 г. Замороженные тоже подойдут.
  • Мука – 1,5 стакана (280 г).
  • Сахар (фруктоза) – 150 г.
  • Соль – 1/2 чайной ложки
  • Пищевая сода – 1 чайная ложка.
  • Лимонный сок или уксус – 1 чайная ложка.
  • Растительное масло – 5 ст. ложек.
  • Вода – 1 стакан (300 мл).
  • Молотая корица — 1 чайная ложка.
  • Кокосовая стружка для посыпки — 40 г.
Смешиваем муку с фруктозой и солью. В отдельноё ёмкости смешиваем воду со смородиной и растительным маслом.

Добавляем корицу, перемешиваем. Гасим соду лимонным соком или уксусом, добавляем к мокрой смеси, перемешиваем. Высыпаем сухую смесь в ёмкость с мокрыми ингредиентами. Тщательно перемешиваем. Должно получиться тянущееся тесто. Готовое тесто немедленно разливаем по формочкам для маффинов. Силиконовые формочки не требуется смазывать маслом. Формочки заполняем не полностью, оставляем несколько миллиметров свободными! Иначе в духовке тесто поднимется и выйдет из формы. Сверху посыпаем кокосовой стружкой. И ставим в духовку, заранее разогретую до 220 градусов С. Выпекаем маффины с ягодами около 30 минут. Готовность проверяем зубочисткой: она должна выйти из теста сухой.

Панкейки – це найбільш популярний та універсальний сніданок у всьому світі, адже їх можна подавати з будь-чим: сметаною, цукровою пудрою, різноманітними джемами, згущеним молоком, корицею, йогуртом, свіжими фруктами та овочами, шоколадними помазанками, смаженим беконом, червоною ікрою і духмяними соусами. Погодьтеся не кожна страва може таким похвалитися.

Інгредієнти:
500 гр борошна
0.5 ч. л погашеної соди
2 ст. л вершкового масла
500 мл йогурту
2 ст. л цукру
0.5 ч. л солі
2 яйця

Спосіб приготування:
1. Беремо велику миску та змішуємо в ній борошно, цукор, сіль, яйця, вершкове масло та погашену соду. Все перемішуємо до однорідного стану, намагаємося розбити усі грудочки, що утворилися.

2. Беремо сковорідку і розтоплюємо на ній трішки вершкового масла. Чашечкою для кави відмірюємо необхідну кількість тіста (це потрібне для того, щоб панкейки вийшли однакового розміру). Панкейки обсмажуємо до легенької золотистої скоринки.

Тонкі, ажурні, найніжніші і незмінно смачні млинці на молоці – найтрадиційніше частування на Масляну. Попри безліч рецептів млинців, для багатьох гурманів тонкі млинці на молоці залишаються найулюбленішою стравою. Готувати млинці на молоці можна з різноманітними начинками, наприклад, із сиром, м’ясом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, а також із варенням і ягодами. Але не менш смачно млинці на молоці їсти просто зі сметаною або з медом.


Млинці на молоці – інгредієнти:
0,5 л молока,
3 яйця,
200 г борошна,
1 ст. ложка цукру,
2 ст. ложки олії,
1 ст. ложка вершкового масла,
щіпка солі.


Млинці на молоці – приготування:
З’єднай яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішай вінчиком або міксером до однорідної маси. Потім потроху додавай молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок.
Наприкінці додай половину олії, щоб у процесі смаження млинці на молоці не приставали до сковороди. Крім того, в цьому випадку олії для смаження потрібно буде набагато менше.
Тісто для млинців на молоці по густоті має вийти, як рідка сметана, але не дуже рідким і без грудочок.
Добре розігрій сковороду і трохи змасти її олією. Ополоником налий у центр сковороди тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіли тісто по всій її площині.
Смаж млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться. Млинці на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не порвати.
Перший млинець завжди вийде грудкою – це закон, тож навіть не переймайся з цього приводу.
Готові млинці викладай на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом, щоб вони не злиплися.
Подавай млинці на молоці з начинкою або ж зі сметаною, варенням чи медом.

Смачного!

Налисники з маком – традиційна страва нашої української кухні. Долучіться і ви до традицій та побалуйте своїх рідних смачненьким!

Інградієнти:
– 3 яйця
– 0,5 л молока
– 1 ст. борошна
– 2 ст.л олії.
сіль, цукор за смаком

Для макової начинки:
Мак – 250 г
Цукор-100 г

Спосіб приготування:
Яйця збити з борошном, поступово додаючи молоко. В кінці додати сіль, цукор і рослинне масло.
Тісто має бути рідким, однорідним, без грудочок.
Випікати на сухій (!), добре розігрітій сковороді.

Перед приготуванням мак слід замочити в окропі на 30-40 хвилин. Потім воду злити, мак трохи віджати і розтерти його в ступці, поступово додаючи і цукор до отримання густої маси.

Макову начинку загорнути в млинці.
Перед подачею млинчики змастити вершковим маслом і трохи прогріти в духовці.