Ризотто – это одно из самых распространенных блюд европейской кухни. Читай, как приготовить его просто и вкусно.

Ингредиенты:

- рис Аброрио 200 г     

- морепродукты 500 г

- лук репчатый 1 шт.    

- чеснок 1 шт.

- укроп  1 шт.    

- оливковое масло 150 мл

- сливочное масло 60 г              

- бульон овощной или мясной 1 л

- сыр Пармезан 200 г

Приготовление:

На оливковом масле обжариваем чеснок, добавляем туда же мелко нарезанный лук и укроп

Когда лук станет прозрачным, добавляем туда же рис.

Рис должен быть либо традиционным для ризотто Аброрио, либо же, если не нашлось, можно взять наш круглый.

Главное, чтоб он был с большим содержанием крахмала.

Когда рис немного обжарится, нужно постепенно добавлять в него бульон. Таким образом, по мере того, как бульон будет выкипать, нужно добавлять его снова и снова, помешивая.

Когда рис начнет набухать и становится как будто сливочным, это означает, что он начнет подходить к готовности.

Добавляем предварительно размороженные или свежие морепродукты. Какие именно- это зависит от вас и допустимого бюджета.

Можно использовать как очищенные морепродукты, так и нет.

Можно использовать смесь из креветок, мидий, осьминожек и кальмаров и отдельно королевские креветки в панцире.

Смесь риса и морепродуктов доводим до готовности последней порцией бульона.

От того, сколько вы добавите бульона будет зависеть, на сколько жидким будет ваше ризотто.

Это вы корректируете по собственному вкусу.

То же самое относительно соли и перца - на свой вкус. Главное следить, чтоб не пересолить, если бульон был уже соленым.

В уже готовое ризотто нужно добавить по вкусу сливочное масло и натертый пармезан.

Есть ризотто нужно пока оно свежее и горячее, каждую порцию сверху посыпать Пармезаном.

Приятного аппетита!

Рецепт был предоставлен сотрудницей "Великого пуза" с заботой о каждом нашем клиенте. Приятного аппетита!

Нам понадобится:

грибы (вешенки, маслята)- 200г

фарш из куриного филе- 500г

яйцо- 1 шт

1 большая луковица

1/4 часть батона

зеленый лук, соль, перец - по вкусу

Приготовление:

Отварить грибы, охладить, порезать маленькими кусочками. Зеленый лук мелко режем. Батон пропускаем через мясорубку с луковицей.  Смешиваем фарш, грибы, батон, луковицу, зеленый лук, яйцо, солим, перчим по вкусу. Формируем котлетки, обваливаем в панировочных сухарях и жарим до готовности.

Ингредиенты:

  • 4 картофелины;
  • 3 свежих огурца;
  • 6 куриных яиц;
  • 6 редисов;
  • По пучку зеленого лука и укропа;
  • Колбаса или отварное мясо – 300 г;
  • Майонез и сметана – по вкусу;
  • Вода;
  • Соль, черный молотый перец.

Способ приготовления:

 Поставить в холодильник кипяченую воду (около двух литров). Отварить до готовности картофель и яйца, почистить и нарезать небольшими кубиками. Редис и огурцы также нарезать мелкими кубиками. Лук и зелень измельчить. Заправить ингредиенты сметаной с майонезом (из пропорции 1 к 1). Все тщательно перемешать. После этого залить окрошку холодной водой. Посолить и поперчить. Подавать окрошку лучше всего с горчицей и черным хлебом.

Приятного аппетита!

У стародавні часи різні спеції цінувалися на вагу золота. Зараз ми не замислюємося про цінності прянощів, але ж вони не тільки роблять наші страви смачніше, але і приносять користь нашому здоров'ю. Мережа магазинів «Велике пузо» пропонує великий вибір пряних спецій, готові сухі суміші та приправи в свіжому вигляді.

Мережа магазинів "Велике Пузо"

 

У магазинах «Велике пузо» в Дніпропетровську ви знайдете усі види нижчеперелічених приправ та спецій.

Гвоздика - має дезінфікуючі властивості і полегшує роботу травлення через що містяться в її маслах жирних кислот Омега-3. Найчастіше ми зустрічаємо цю спецію у вигляді засушених бутонів.

Сушений і свіжий імбир - його активні речовини допомагають проти запалень, і мають протимікробну дію. Сушений і свіжий імбир мало схожі на одну й ту ж саму спецію, вони мають різний смак і запах. І напрямок їх застосування теж різний. Сухий імбир частіше використовується кондитерами, а свіжий в салатах, чаї та іншої повсякденній їжі. Імбир завдяки своїм властивостям може запобігти застуді, і незамінний при профілактиці грипозних захворювань.

Імбир, часник і інша пряна їжа. Ніколи не помічали, що після вживання цих продуктів підвищується температура? Все через активні речовин, які в них містяться. На короткий термін вони прискорюють ваш метаболізм і сприяють скиданню ваги.

Пряна і гостра їжа підвищує вироблення гормону ендорфіну в вашому мозку. На язиці дратуються нервові закінчення, в зв'язку з цим для зняття з нього жару виділяється ендорфін.

Мережа магазинів "Велике Пузо"

Що ж робить гострі спеції такими пекучими? Пекучі речовини в цих рослинах з'явилися для захисту від травоїдних тварин. У червоному перці -капсоіцін, в чорному - пиперин, в часнику і цибулі -ізоціанати. Ще ці елементи корисні тим, що вбивають всі бактерії.

Кмин і кріп сприяють виробленню грудного молока, а так само непогано справляються з кашлем.

Такі трави як розмарин, чебрець, шавлія і орегано зменшують шкідливість, смаженої їжі пригнічуючи гетероциклічні аміни. Також мають властивості антиоксидантів.

Лавровий лист - містить в собі ефірні масла (камфорне) близько 3-4%. Які здійснюють благотворний вплив на травну систему. І навіть при гастриті, виразці або інших захворюваннях кишечника його дозволено вживати.

Базилік - якою б ви з двох видів базиліка не використали (фіолетовий або зелений), він забезпечить ваш організм такими корисними речовинами як залізо, калій, магній, вітаміни А, В і С.

Свіжа і сушена м'ята - годиться як в чай або лимонад, так і в м'ясні чи рибні страви. Так само вона допоможе від головних болів і нудоти.

Петрушу можна знайти будь де. І це не тільки прикраса картоплі або салатів. Вона має корисні властивості виводити воду з організму і допомагає травленню.

Мережа магазинів "Велике Пузо"

Ефірні масла, що містяться в анісі і бадьяні з легкістю, позбавлять вас від розладів кишечника. Крім того, ці спеції дуже добрі на смак.

Часник, хрін і цибуля не протипоказані сердечникам з гіпертонією або серцевою недостаточності.В відміну від перцю і родинних йому приправ, вони відмінно можуть замінити гострі приправи не викликаючи ускладнень.

Гвоздика і кориця. Мають протизапальний ефект і містять безліч антиоксидантів і різних фенолів.

Як вибирати прянощі?

При виборі готових сумішей будьте обережні і по уважніше читайте її склад. Часто в такі суміші включають підсилювачі смаку. Якщо ж ви вважаєте за краще не сушені спеції, а свіжі то беріть в невеликій кількості. При зів'яненні більшість свіжої зелені втрачає левову частку корисних елементів.

 

Ингредиенты
картофель 2-3 шт.
лук 1 шт.
морковь 1 шт.
горох 0.5 стакана
вода 3 стакана
растительное масло по вкусу
петрушка по вкусу
соль, перец по вкусу

Приготовление:
Горох залить водой и оставить на ночь. Набухший горох сварить. Добавить мелко нарезанный картофель. Лук нарезать мелкими кубиками, морковь натереть на крупной терке и обжарить на сковороде с растительным маслом.

Обжаренные овощи добавить в суп, посолить, поперчить и варить до готовности картофеля. При подаче посыпать мелко нарезанной зеленью. Гороховый суп вкусен с гренками.